Најновије

Покрет 1389 позвали на протест па се нису појавили

Упркос најавама десничарског покрета "1389", данас није било протеста испред Амбасаде Турске у Београду, у Крунској улици, поводом убиства навијача "Црвене Звезде" Маркa Ивковићa у Истанбулу.

Позив на званичној страници 1389 (Фото: Феејсбук)

Позив на званичној страници 1389 (Фото: Феејсбук)

Протест је требало да буде одржан у подне, тако да су припадници снага безбедности обезбеђивали државне институције и амбасаде у центру града, преноси Танјуг. Најпре је било најављено да ће се демонстранти око 12 сати окупити код турске амбасаде, па затим испред "Звездине" Маракане, али се, како је јавио Танјугов извештач са лица места, у то време окупило мања група углавном млађих навијача, који су убрзо одустали од организације протеста и разишли се.
Прочитајте још: Шпијуни из Ниша
Било је и незваничних најава да ће се они окупити код храма Светог Саве на Врачару, па испред зграде Владе Србије и затим код Цркве Светог Марка, али нико се није појавио. Навијач "Црвене Звезде" Марко Ивковић (25) убијен је у петак, 21. новембра, у Истанбулу, уочи кошаркашке утакмице Галатасарај - Црвена звезда. Синоћ се неколико стотина грађана окупило испед турске амбасаде у Београду у знак протеста због убиства навијача, али им полиција није дозволила да се приближе згради дипломатског представништва. Претходно су одали почаст Ивковићу и запалили свеће у Цркви Светог Марка, а испред амбасаде палили су бакље и певали "Звездине" песме. Председник "Црвене звезде" Небојша Човић синоћ је оптужио турску полицију да сноси одговорност за убиство Ивковића. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА