Најновије

(ФОТО) Болесна НАТО кампања у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Шеф Посланичког клуба Демократског фронта Горан Даниловић, осудио је данас појављивање НАТО билборда у Подгорици којима се на груб начин вређају здрав разум и Русија.
Банану у руци... (Фото ин4с.нет)

Банану у руци... (Фото ин4с.нет)

У Подгорици се, наиме, појавио билборд са логом НАТО-а и поруком која гласи "Боље банана у руци него руска чизма за вратом", коју потписују "Црногорске патриоте". Аутор, који је безуспешно фингирао духовитост и домишљатост, поручио је на једном билборду да је боље имати банану у руци, него руску чизму на врату, вероватно покушавајући да пренесе своју сагласност са статусом Црне Горе као "банана републике", ако је алтернатива веза са Русијом. То што је Русију приказао кроз чизму (!?), а не кроз нека од највећих цивилизацијских, културних и иних достигнућа изнедрених из овог великог народа, ствар је избора "Црногорских патриота" и у сагласју са актуелном политиком владе у Подгорици. У самом врху поруке шепури се знак НАТО пакта. На другом билборду насловљеном: "Након 300 година историјске везе 'мајка Русија' нас је удесила", стоји списак девет неуспешних приватизација, у којима је учествовао руски капитал, а заобилази се кључна улога корумпиране политичке елите, пише портал ин4с.нет. На крају поруке, "умјесто одговора" цитирана је Ђиласова изјава из доба сукоба са СССР-ом, због Резолуције Информбироа: "Никад нама Црногорцима Руси нијесу били пријатељи, увијек смо им били монета за поткусуривање. (Милован Ђилас на митингу у Титограду 1951.године)“.
Прочитајте још:Ђукановић: Русима се не свиђа, али ми имамо право да идемо у НАТО!
Ваљало би знати у ком својству и са којим циљем на билборду стоји НАТО знак, као спонзор закупа рекламног простора, или у функцији неке недефинисане ауторове намере пропагирања тог пакта. Наредних дана очекују се реакције политичких субјеката, као и амбасаде Руске федерације, а после тога ће бити јасније ко је и за чији интерес "украсио" поглед оваквим порукама. Извор: ин4с.нет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА