Најновије

(ФОТО) Овако је Моцарт стварно изгледао!

БЕЧ - Немачка графичарка Данијела Гатингер  успела је да реконструише лице славног композитора Волфганга Амадеуса Моцарта и јавности представи реалистичан портрет салцбуршког вундеркинда. При настајању овог дела Гатингер се ослањала искључиво на описе Моцартових савременика, који су Моцарта описивали као изузетно неатрактивног.
Моцарт (Фото: Курир)

Моцарт (Фото: Курир)

Објављивањем овог реалистичног портрета који Моцарта приказује у последњим годинама живота срушило је мит о његовој дечачкој лепоти, коју виђамо на паковањима Моцарт кугли. Данијела Гатингер заиста није штедела аустријског вундеркинда, па тако реконструкција показује неугледног, зрикавог човечуљка са лицем пуним ожиљака од богиња. У истраживањима неопходним за израду реконструкције Гатингер се ослањала на изјаве и описе композиторових савременика, као и на аутентичне илустрације из тог периода. Налог за израду овог реалистичног портрета графичарка је добила од Еве Гезине Баур, немачке историчарке уметности која је ове године издала Моцартову биографију.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Секси реклама за Сони Плејстејшн

Баур је уверена да Моцарт никада није поседовао физичку лепоту која му се приписује, те да је за живота "био све осим атрактиван“. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА