Најновије

ВУЧИЋ: Резолуција ЕП о Шешељу је увредљива за Србију!

БЕОГРАД - Резолуција Европског парламента о Шешељу је увредљива за Србију, узнемирујућа за њене грађане и разочаравајућа, поручио је премијер Александар Вучић, наводећи му није лако да те тешке речи упути европским парламентарцима.

Принтскрин: РТС

Принтскрин: РТС

Премијер Вучић је упитао зашто је данас Европски парламент "изашао у сусрет мржњи, ксенофобији, утварама из прошлости", уместо затварању рана из прошлости. Србија ће бити посвећена помирењу и регионалној стабилности и никада неће пристати "на лажи, лицемерје и наметнуту колектвину одговорност", додао је Вучић на прес-конференцији у Влади Србије. Истовремено, премијер је захвалио посланику из Бугарске, Едварду Кукану и словеначкој парламентарки Тањи Фајон који су покушали да "уразуме" европске парламентарце. Према његовим речима, у ЕП је данас донета резолуција у којој се Србија оптужује за нешто што нико од њих не разуме. - Србија је данас осуђена што није политички и правно адекватно реаговала на долазак господина Шешеља. Ко га је пустио из Хага, ми или ви? Јесте ли нас питали нешто о томе. Нисте, навео је Вучић и додао да Србију Хаг није обавестио ни о условима под којима ћете га пустити. Усвојени документ није важан ни обавезујући, осим што показује неколико веома важних ствари, рекао је премијер. - Ово је требало да представља нешто као наук за грађане наше земље да добро видимо како се односе према нама, шта је то што стварно мисле о нама и како нас доживљавају и са колико мука и тешкоћа објективних, али и неких којима се нисмо надали ћемо се тек суочавати на нашем европском путу и у блиској будућности свакако, казао је Вучић.
Прочитајте још:

БИВШИ МИНИСТАР КУЛТУРЕ ПЕТКОВИЋ: Срамота је шта Тасовац ради с порно-дивом!

- Или је уз питању лицемерје неслућених размера, или је у питању жеља да се нашкоди Србији из непозатих раузлога, навео је Вучић и оценио да не постоји нико ко би могао државно руководство Србије да повеже са Војиславом Шешељем. - Ја о њему (Шешељу) нећу ни да говорим, нећу ни да улазим у матрицу коју намећу Хрватска и Европски праламент, подвукао је премијер. Према Вучићевој оцени, резолуција о Шешељу је продукт нечије жеље да "унизи углед Србије у Европи и свету". -Србија није више онако безначајна и мала као што је била и није врећа за ударање. Није више ни у економији слаба као што је била, оценио је Вучић. Пред Србијом су светлије перспективе него пред неким земљама у региону, који не могу да прихвате чињеницу да Србија има боље место и преспективе у Европи него раније", рекао је Вучић. Извор: РТС
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА