Најновије

НОВА СТРАНКА: Коме је Вулин дао скоро два милиона евра?

БЕОГРАД - Нова странка тврди да је министарсто за рад, запошљавање и социјална питања "поделило 1,8 милиона евра сумњивим организацијама социјалне заштите које не испуњавају критеријуме конкурса", истичући да би оставка министра Александра Вулина била једини моралан чин.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

- Оставка би била једини морални чин члана Владе који је одговоран за овај ресор, без обзира да ли је ова афера резултат његовог саучесништва или небриге о пројектима која иду из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, наводи се у саопштењу Нове странке. Подсећа се да је конкурс тог Министарства расписан 27. октобра 2014. године, те да је један од услова био да се достави завршни рачун за претходну годину, међутим, Нова странка тврди да је "конкурс за унапређење система социјалне заштите у Србији у 2014. очигледно подстакао добро обавештене појединце широм земље, па су похрлили да отварају удружења". - На основу увида у списак Вулинових срећних добитника, јасно је да је реч о криминалу и корупцији. Од 122 организације које су прошле конкурс, 61 је основана ове године, а 31 месец дана пре расписивања конкурса. Неколико удружења регистровано су чак и након расписивања конкурса, тврди Нова странка чији је лидер Зоран Живковић. У наставку саопштења, Нова странка објашњава да је на основу увида у базу Агенције за привредне регистре међу "Вулиновим срећним добитницима" дошла до сазнања да је на пример "Центар цивилних иницијатива Рашка" основан 12.октобра 2014., а "НВО Хумана перспектива Рашка" 10.октобра. Истог месеца основан је и Омладински покрет Владимирци. Удружење акције Краљево основано је 24. октобра 2014. да би конкурисало за пројекат само три дана након оснивања, каже се у саопштењу и додаје да месец дана дужи стаж имају Центар за развој сервиса ПК, НВО Медина из Шапца и НВО подршка ВА из Ваљева. Нова странка примећује и да је у року од пет дана у октобру 2014. "никло" чак шест организација под истим именом "Центар за радно ангажовање" у шест различитих градова.
Прочитајте још:

Николић: Европски парламент дозволио да га Хрватска инструментализује у предизборне сврхе

Рим позвао Вучића у посету

Подсећа се да је пре само неколико дана Вулин "великодушно делио новац" за куповину столица и компјутера, а да је из тог министарства социјалним установама стигла и "препорука" где ове производе могу да купују. - Нова странка упозорава на то како се троши новац из буџета и на срамотно масовно намештање конкурса у министарству које води Александар Вулин. Ово је прави показатељ како влада Александра Вучића види цивилно друштво - као простор за прање новца и обезбеђивања финансијских средстава за своје страначке организације, каже се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА