Најновије

ВЕСНА ПУСИЋ: Према Србији ћемо се понашати као и до сада, па нису они пустили Шешеља

ЗАГРЕБ - Спољна политика Хрватске према Србији биће иста као и до сада, изјавила је шефица хрватске дипломатије Весна Пусић, али је додала да сматра да би било добро да се српске власти ограде од ратнохушкачких изјава Војислава Шешеља.
Весна Пусић (Фото: ЈуТјуб)

Весна Пусић (Фото: ЈуТјуб)

Пусићева је реаговала на новинарску тврдњу да је премијер Хрватске Зоран Милановић отказао долазак на састанак премијера држава средње и источне Европе с премијером Кине Лијем Кећиангом 16. децембра у Београду због Шешељеве реторике после привременог пуштања из Хашког суда и повратка у Србију. На питање каква ће бити хрватска спољна политика према Србији, Пусићева је одговорила: "Иста као и до сада". - Премијер је отказао посету да не би додатно распиривао ту врсту разговора, а Хрватску ће на састанку 16 председника влада држава средње и источне Европе с кинеским премијером Лијем Кећиангом у Београду представљати министар Синиша Хајдаш-Дончић, који је и на челу канцеларије за сурадњу с Кином, прецизирала је она.
Прочитајте још:

Дан заставе у Скопљу: Три жртве

- С обзиром на историју у нашем региону било би мудро, корисно и добро да се српске власти ограде од те врсте јавног говора... Саговорник Хрватске није Шешељ већ Хашки суд, а онда његов оснивач Савет безбедности УН. Иако смо у потпуности свесни да привремено пуштање Шешеља на слободу није одговорност српских власти, и ми и они и свако ко живи у овом региону зна што је донео говор мржње, хушкачки говор који је допринео ратним страхотама 90-их, додала је Пусићева. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА