Најновије

ЉАЈИЋ: Пуштањем Шешеља Хаг себе спасава!

БЕОГРАД - Расим Љајић каже да је одлука о пуштању Војислава Шешеља покушај Трибунала да се изађе из ситуације у коју је сам себе довео непримерено дугим суђењем.
Расим (фото Јутјуб)

Расим (фото Јутјуб)

Председник Националног савета за сарадњу са Хагом додаје и да је најновија одлука донета по експресно брзој процедури што није била ранија пракса Трибунала. - Оног тренутка кад смо добили писмо од председавајућег судског већа Жан-Клода Антонетија у којем од Владе Србије тражи да се практично за два до три сата изјасни о условима и гаранцијама које Влада Србије треба да да за привремено пуштање на слободу Војислава Шешеља било је јасно да је таква одлука већ донета с обзиром да се по први пут дешава да се даје тако кратак рок за издавање гаранција, каже Љајић.
Прочитајте још:

Шешељ се јавио из Хага, још не зна кад креће за Србију

ВУЧИЋ: Србиjа jе слободна, jедна и недељива!

Он истиче и да се по први пут десило да се од оптуженог не тражи да се изјасни о условима које поставља Трибунал. - Ова одлука је пре свега мотивисана намером Трибунала да изађе из ситуације због које је сам упао због не примерено дугог суђења у поступку против Шешеља, рекао је Љајић. Извор: Б92.нет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА