Најновије

"КИЧМОСПАС" - рачунар на другачији начин!

НОВИ САД - На 28. међународном фестивалу иновација, знања и стваралаштва у Новом Саду, Славиша Страхинић је освојио златну медаљу и златну плакету за свој изум "Покретни ергономски носач десктоп рачунара".
Кичмоспас (Фото: kicmospas.com)

Кичмоспас (Фото: kicmospas.com)

– Изум „Покретни ергономски носач десктоп рачунара“ је настао као жеља да се помогне људима, који су пре свега везани за кревет, како би лакше користили рачунар – рекао је дипломирани правник без запослења Славиша Страхинић и додао да је на ову идеју дошао када му се једна другарица пожалила на болове у леђима због дуготрајног седења испред комјутера.
Он је објаснио да ова иновација омогућава коришћење компјутера у три положаја: седећи, стојећи и лежећи.
Говорећи о принципу рада он је објаснио да је изум метална конструкција, чији су елементи спојени уз помоћ зглобова  и повезује монитор, кућиште, тастатуру и миша. Он је још нагласио да ова метална конструкција има могућност повезивања два кућишта и три монитора.
[gallery ids="432802,432801,432800"] "Посебно желим да напоменем да ми је у изради, али и са својим неким идејним решењима, помогао мој отац Сава." - каже Страхинић, а идеја му је пала на памет, према његовим речима, када му се једна другарица пожалила на бол у леђима због дугог седења испред компјутера. Званични сајт је kicmospas.com Извор: Тимочке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА