Најновије

Зукорлић спреман за сарадњу са Угљанином

НОВИ ПАЗАР - Листа За Бошњаке, Санџак и муфтију, блиска муфтији Муамеру Зукорлићу, спремна је на сарадњу са Листом за бошњачко јединство Сулејмана Угљанина у Бошњачком националном већу, саопштено је данас из те листе.
Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

Листа За Бошњаке, Санџак и муфтију је спремна, како се наводи, за преузимање одговорности у органима и телима тог већа. "Ми смо спремни подржати окупљање обе листе у Већу око обострано прихватљивог програма који би водио до остваривања пуне слободе и права Бошњака и афримације бошњачког националног идентитета те остваривања националног јединства. Такав програм спроводили би превасходно стручни кадрови у органима и телима вијећа које би предложиле обе листе", наводи се у саопштењу. Листа За Бошњаке, Санџак и муфтију није спремна, како се наводи, да улази у партнерство у Већу које би имало за циљ поделу функција и привилегија.
Прочитајте још:Полиција трага за активистима Србске акције због делења летака
"Верујемо да је остваривање националног јединства у већу, а потом у националном корпусу, могуће искључиво окупљањем око заједничких вредности а нипошто партикуларних интереса", наводи се у саопштењу. Бошњачко национално веће је недавно конституисано, а Листа за Бошњаке, Санџак и муфтију освојила је 16 места у том телу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА