Најновије

ОВАКО СУ УБИЛИ ФЛОЈДА: Нови снимак бруталног хапшења изазвао бес у Америци (ВИДЕО)

Још један случај бруталног хапшења привукао је велику пажњу јавности у САД.

Брутално хапшење (Фото: принтскрин)

Власти у Пенсилванији покренуле су истрагу пошто је полицајац снимљен како држи колено на врату мушкарца, а цео инцидент подсетио је на ситуацију у којој је 25. маја преминуо Афроамериканац Џорџ Флојд.

Подсетимо, полицајац Дерек Човин је више од осам минута држао колено на Флојдовом врату, тако га угушивши, због чега су се широм земље покренули масовни протести.

На новом снимку се види да два полицајца обуздавају човека тамније пути док вришти испред болнице Свети Лука, а један од припадника органа држи колено на врату осумњиченог.

Срећом, нико није настрадао, али је овај инцидент покренуо протест мањег броја грађана, који су умарширали у локалну полицијску станицу и тражили објашњење за овај случај.

Власти у Пенсилванији покренуле су истрагу пошто је полицајац снимљен како држи колено на врату мушкарца, а цео инцидент подсетио је на ситуацију у којој је 25. маја преминуо Афроамериканац Џорџ Флојд. Подсетимо, полицајац Дерек Човин је више од осам минута држао колено на Флојдовом врату, тако га угушивши, због чега су се широм земље покренули масовни протести. На новом снимку се види да два полицајца обуздавају човека тамније пути док вришти испред болнице Свети Лука, а један од припадника органа држи колено на врату осумњиченог. Срећом, нико није настрадао, али је овај инцидент покренуо протест мањег броја грађана, који су умарширали у локалну полицијску станицу и тражили објашњење за овај случај. Шеф полиције у Алетауну Глен Границ покушао је да спусти тензије, рекавши да је истрага у току, али је открио и неке детаље који се тичу инцидента. Он је истакао да оно што се не види на снимку јесте да се мушкарац понашао неконтролисано, “повраћајући и посртајући по улици, и зауставио се испред улаза за хитан пријем у болници”. "Та особа почела је да се дере, вришти и пљунула је полицајце и особље болнице. Када су га полицајци оборили на земљу, осумњичени је и даље пружао отпор, те су полицајци морали да га обуздају", навео је Границ. Мушкарац је затим спроведен у болницу, где му је пружена помоћ, а потом је пуштен из установе. Извор: Курир/РТ

Шеф полиције у Алетауну Глен Границ покушао је да спусти тензије, рекавши да је истрага у току, али је открио и неке детаље који се тичу инцидента. Он је истакао да оно што се не види на снимку јесте да се мушкарац понашао неконтролисано, “повраћајући и посртајући по улици, и зауставио се испред улаза за хитан пријем у болници”.

"Та особа почела је да се дере, вришти и пљунула је полицајце и особље болнице. Када су га полицајци оборили на земљу, осумњичени је и даље пружао отпор, те су полицајци морали да га обуздају", навео је Границ.

Мушкарац је затим спроведен у болницу, где му је пружена помоћ, а потом је пуштен из установе.

Шта каже Бећковић о полицијској тортури на протестима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир/РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА