Најновије

Путин Оланду: Без дискусије о испоруци Мистрала

МОСКВА - Председник Француске Франсоа Оланд допутовао је у Москву на разговор са Путином. Кратак сусрет два председника, одржао се у згради аеродрома.
Путин и Оланд на састанку "двадесеторке" (Фото: kremlin.ru)

Путин и Оланд на састанку "двадесеторке" (Фото: kremlin.ru)

У односима Француске и Русије дошло је до неразумевања, након што је Оланд 25. новембра саопштио одлуку да се обустави испорука првог носача хеликоптера типа Мистрал Русији, због ситуације у Украјини. Председник РФ Владимир Путин изразио је увереност да ће краткотрајна посета председника Француске Франсоа Оланда Москви допринети решавању кризе у Украјини, саопштавају РИА Новости. Са своје стране, Оланд је изјавио да ће Русија и Француска успети да превазиђу препреке у билатералним односима. Русија очекује да француска страна испоштује уговор о испоруци носача хеликоптера класе "Мистрал", изјавио је председник РФ Владимир Путин на крају кратког сусрета са својим француским колегом. Руски лидер је саопштио да није дискутовао са председником Француске о испоруци "Мистрала". Путин је нагласио да Русија полази од тога да ће уговор бити испуњен. У противном, Париз ће морати да врати већ уплаћени новац, рекао је руски председник.
Прочитајте још:Шта је Путинов нови највећи проблем?
Председник Француске Франсоа Оланд изјавио је да ће државе заједно наћи решење за украјински конфликт.

Према мишљењу француског председника, неопходно је наставити дискусију коју су стране започеле у оквиру "двадесеторке". Оланд је подсетио да су он, Путин и Ангела Меркел још 6. јуна говорили о неопходности заједничког рада на проблему украјинске кризе.

Путин је захвалио председнику Француске на посети Москви.

Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА