Најновије

Русија решила да удари Црну Гору тамо где највише боли!

МОСКВА - Саветник руског председника Сергеј Глазјев предлаже, као одговор на антируску политику црногорских власти, да се осетно смањи број чартер летова у ту земљу и да се туристи преоријентишу са Црне Горе на Крим.
Одговор Москве Подгорици (Фото: Indiewire.net)

Одговор Москве Подгорици (Фото: Indiewire.net)

Како пише "Росијскаја газета", можда ће већ наредног лета број грађана Русије који одмарају у Црној Гори бити вишеструко смањен, а разлог је отворено непријатељска политика власти те балканске државе према Русији. Како сматра Глазјев, у условима непријатељске антируске политике сврсисходно је преоријентисати туристе на Крим и у црноморска летовалишта која имају ништа мање развијену инфраструктуру, а логична мера биће осетно смањење чартера из Русије у Црну Гору. Русе су, наводи лист, последњих неколико година тихо истискивали из свих сфера живота Црне Горе: великим компанијама одузимали су предузећа и бизнис, пише лист и наводи примере железара у Никшићу, рудника боксита, КАП-а и неколико хотела. Влада Црне Горе је, подсећа се, још у априлу отворено подржала санкције ЕУ и САД против Русије, а пратећи ЕУ Црна Гора није подржала резолуцију Русије у УН која осуђује величање нацизма.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Босанка опљачкана и брутално претучена у Сент Луису!

Последња кап у чаши била је појава рекламних плаката у Подгорици са отворено антируским садржајем, пише лист и додаје да је најчудније што, док води отворено антируску политику Црна Гора наставља да живи на рачун руског новца јер скоро трећину буџета земље чине приходи од руских туриста. Прошле године је у тој земљи боравило око 300.000 руских туриста који су, према најскромнијим прорачунима, донели буџету Црне Горе бар пола милијарде евра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА