Најновије

Филипини: У тајфуну погинула 21 особа

МАНИЛА - Најмање 21 особа је изгубила живот на Филипинима, од којих се већина утопила у поплавама у граду Боронгану, у налету тајфуна Хагупит, који је сада почео да полако губи на снази, саопштио је Црвени крст Филипина.
Филипини спроводе евакуацију (Фото: oidetam.blogspot.com)

Филипини спроводе евакуацију (Фото: oidetam.blogspot.com)

Тајфун је причинио материјалну штету, а око милион људи је евакуисано пред долазак Хагупита, пренела је агенција Ројтерс. Национални савет за управљање катастрофама у Манили потврдио је погибију двоје људи и троје повређених, од како је у суботу тајфун погодио Филипине. Како јавља Би-Би-Си, Хагупит не може да се пореди са тајфуном Хаијан, који је прошле године однео хиљаде живота. "Нема тела по улицама, нема рушевина, хвала Богу, овај тајфун није био тако страшан", изјавила је становница Таклобана агенцији АП. Ветар је данас достизао максималну брзину од 110 километара на сат, са ударима од 150 километара на сат, што је знатно слабије него у недељу, када су забележени удари од 250 километара на сат.
Прочитајте још:Ирак: Курди крећу у офанзиву на положаје ИСИЛ надомак МосулаНигерија: Војска запленила руски авион пун оружја, амбасада без коментара!
Тајфун се креће споро, што подразумева веће падавине и ризик од клизишта и поплава, навела је америчка агенција. Власти су раније, уз помоћ 120.000 војника, почеле масовне припреме за евакуацију како би се избегле људске жртве. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА