Најновије

Шаровић: Шешељ се неће враћати у Хаг, нека Вучић мисли о томе!

БЕОГРАД-  Шешељ се неће добровољно вратити у Хаг, а за даље потезе треба питати председника Николића и премијера Вучића, каже заменик председника СРС Немања Шаровић.
Шаровић (Фото: СРС)

Шаровић (Фото: СРС)

"Он (Шешељ) је свој посао у Хагу завршио. Како ће и шта ће даље, питајте Александра Вучића и Томислава Николића", казао је Шаровић агенцији Бета поводом захтева Тужилаштва Хашког трибунала да расправно веће врати оптуженог Шешеља с привремене слободе у Србији. Шаровић је оценио да је констатацију Тузилаштва како је Шешељ "поткопао дух одлуке о привременом ослобађању" смешна. "Тај који је формулисао такву констатацију нема везе са правом, он мора да је завршавао факултет заједно са Томиславом Николићем", казао је Шаровић. У поднеску Тужилаштво констатује да је Шешељ својим понашањем у Србији "поткопао" дух одлуке о привременом ослобађању коју је, на сопствену иницијативу, "из хуманитарних разлога" донело расправно веће председавајућег Жана Клода Антонетија.
Прочитајте још:Полиција трага за активистима Србске акције због делења летака
Тужилаштво захтева да та одлука буде опозвана, да Шешељу буде наложено да се врати у Хаг и да се, потом одржи расправа о његовом здравстеном стању и условима под којим би, евентуално, поново могао бити привремено ослобођен. Војислав Шешељ је након готово 12 година проведених у Хагу, без званичне пресуде, 12. новембра дошао у Србију, а на основу одлуке расправног већа Трибунала. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА