Најновије

Да ли се Евро руши како би се тиме напала Русија?

Актуелна светска финансијска криза дала је повод за настајање теорије завере, према којој су елите плански урушиле економски систем да би зарадиле више пара и уништиле имовину обичног човека.
Брисел и Москва у сукобу (Фото: alexandrelatsa.ru)

Брисел и Москва у сукобу (Фото: alexandrelatsa.ru)

- У време када незапосленост достиже рекордни ниво, владари света појачавају напоре како би извукли новац за покривање фискалних потреба. Значи, наставак пљачке малог човека да би се у кризи нахраниле велике рибе - тврди Џералд Селенте, оснивач и директор чувеног Тренд рисрч института из Њујорка, који је у претходних 30 година успешно предвидео све главне догађаје у светској економији и политици. Распад Совјетског Савеза, рецесија у Азији 1997, велики пад руске привреде 1998. године (неколико месеци уочи НАТО бомбардовања Југославије), непрекидни терористички напади ирачке гериле после смене Садама Хусеина, само су неки од трендова, које је овај доктор политикологије на време препознао. Са својим тимом стручњака, Селенте је још 2005. године упозорио на крах тржишта некретнина у САД, који ће и довести до светске кризе. Сада предвиђа нови талас, који ће бити жешћи од рецесије из 2008. - Медији контролисани од светских моћника носе велики део кривице за актуелну економску кризу. Они су “у кревету” са моћнима. Тако је “Њујорк тајмс” 2007. писао да је проблем са привредом САД и ЕУ “обична штуцавица, која ће брзо проћи”. Такви медији ни на који начин не испуњавају своју праву функцију да откривају истину - наводи Селенте. Према мишљењу теоретичара завере, крајњи циљ оваквих глобалних сценарија је успостављање новог светског поретка. Тајна друштва која управљају познатим личностима у политици, економији и култури, имају намеру да успоставе глобалну државу. Главна препрека на овом путу је Русија, сировинама најбогатија држава на свету. Зато не чуди што су САД створиле такозвану нову НАТО Европу, која представља геостратешку осу од Балтика до Јадранског мора. У фигуративном смислу, “нова Европа” постаје Берлински зид померен 1.500 километара источно и захвата део Србије, Македонију, Украјину, Белорусију, Молдавију. Аналитичар Мирослав Божиновић у том контексту помиње стварање такозване државе Косово, као прве америчке државе у Европи.
Прочитајте још:Французи убили 200 џихадиста у западној АфрициАмбасадор Кине: Нова платформа за Србију
Политички аналитичари, међутим, примећују да постоји сукоб пронемачке “старе Европе” и проамеричке “нове Европе”, који може да ескалира ка дубљој подељености и распаду Европске уније. Немачка и Француска су суочене са протекционистичким мерама САД и Велике Британије. Зато теоретичари завере очекују да ће евро да пропадне, а ЕУ да се распадне. - Крај монетарне је логичан крај и политичке уније. Зони евра прети пропаст за 10 до 20 година - упозорава белгијски економиста Пол де Гров. У прилог овој тврдњи иде и теорија како је Америка све донедавно неконтролисано штампала доларе, а затим инфлацију (кроз кризу и ратове) извозила широм света, с обзиром на то да се 70 одсто глобалних трансакција обавља управо у овој валути. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА