Најновије

Ердоган: ЕУ да гледа своја посла!

ИСТАНБУЛ – Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручио је данас Европској унији која је критиковала масовна хапшења представника опозиционих медија у Турској да „гледа своја посла”.
Ердоган (Фото: ЈуТјуб)

Ердоган (Фото: ЈуТјуб)

„Европска унија не може да се меша у мере... предузете у складу са владавином права против елемената који угрожавају нашу националну безбедност”, рекао је Ердоган у тв обраћању, првом од јучерашњих рација. „Треба да гледају своја посла”, додао је он, а пренео АФП. Како наводи Ројтерс, Ердоган је рекао да су рације у медијима блиским муслиманском клерику Фетулаху Гулен, који живи у САД, биле део неопходног одговора на „прљаве операције” политичких непријатеља и одбацио критике ЕУ. „Они причају о слободи штампе, али (рације) немају ништа са тиме... Не бринемо за то шта ЕУ може да каже, да ли нас ЕУ прихвата као чланице или не, немамо таквих брига. Молим вас задржите своју мудрост за себе”, рекао је турски председник.
Прочитајте још:ПРЕОКРЕТ: Руски гас нема алтернативу – Меркелова ипак жели „Јужни ток“!
Турска полиција отпочела је јуче операцију хапшења следбеника Ердогановог ривала, имама Гулена, извршивши рацију у 13 градова широм Турске, укључујући Истанбул, а више од 20 људи је ухапшено, међу њима новинари, извршни директори, продуценти и телевизијски писци блиски Гулену. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА