Најновије

ИСТРАЖИВАЊЕ: Више смрти и хаоса у дечијим цртаћима, него у филмовима за одрасле

ЛOНДOН - Дечjи цртаћи чешће описуjу смрт од филмова за одрасле и њихови главни jунаци чешће биваjу убиjени, показало jе недавно обjављено истраживање.
Џери - сејач смрти! (Фото: imagesbackgrounds.in)

Џери - сејач смрти! (Фото: imagesbackgrounds.in)

Студиjа jе показала да главни jунаци дечjих цртаћа имаjу два и по пута више шанси да умру од jунака филмова за "велике" а готово три пута више шанси да буду убиjени и то често врло сурово. Важни jунаци умиру у две трећине цртаћа намењених деци у односу на половину у филмовима за одрасле, показала jе студиjа обjављена у Британском медицинском журалу. "Уместо нежниjих алтернатива типичним хорорима или драмама, дечjи анимирани филмови су заправо легло убиства и хаоса", наводи се у студиjи Иjана Kолмана и Џеjмса Kиркбраjда. Студиjа jе анализирала дечjе цртаће са наjвишом зарадом од "Снежане и седам патуљака" из 1937. до "Леденог краљевства" из 2013. Поредила jе смрти главних ликова са два филма за одрасле са наjвећом зарадом обjављена исте године, а да нису акциони или авантуристички филм намењени деци.
Прочитајте још:Тестостерон опада после тридесете…
Oткривено jе да су родитељи главних jунака пет пута склониjи умирању у цртаћима него у филмовима за "велике". У "Бамбиjу", "Покахонтас" и "Петру Пану" jунаци су упуцани, у "Mалоj сирени" и "Успаваноj лепотици" су избодени а животиње су нападале у "У потрази за Немом" и "Tарзану". филмови са анимираним аутомобилима и играчкама нису укључени у студиjу jер ниjе jасно да концепт смрти постоjи за такве jунаке. Студиjа такође ниjе пронашла никакав доказ да jе ниво насиља порастао од 1937. и "Снежане" где зла краљица-маћеха пада са литице бежећи пред потером бесних патуљака. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА