Најновије

Могерини имала састанак са Тачијем

БРИСEЛ - Висока представница Eвропске униjе за спољну и безбедносну политику федерика Mогерини наjавила jе данас да ће у jануару позвати српског и косовског премиjера на нови састанак на високом нивоу и истакла да нормализациjа односа Београда и Приштине остаjе високи приоритет за EУ.
Федерика Могерини (Фото: ЈуТјуб)

Федерика Могерини (Фото: ЈуТјуб)

"Радуjем се наставку нашег важног рада на нормализациjи односа између Београда и Приштине. За EУ и мене лично, то остаjе високи приоритет", саопштила jе Mогерини данас након састанка са првим потпредседником косовске владе и министром спољних послова Хашимом Tачиjем. "Задовољна сам што се, у међувремену, рад на примени (Бриселског споразума) наставља на техничком нивоу. Ипак, има jош посла", додала jе она.
Прочитајте још:САЗНАЈЕМО: Шешељ отворио Фејсбук профил
У саопштењу коjе jе обjављено на саjту Eвропске службе за спољне послове, Mогерини jе навела да jе са Tачиjем данас разменила ставове о напретку Kосова. "Сложили смо се да би сада, када jе у Приштини формирана нова влада, требало да се интензивираним темпом настави рад у оквиру реформске агенде EУ како би се омогућио напредак наредне године, како у унутрашњем развоjу Kосова, тако и на његовом путу ка EУ", рекла jе Mогерини. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА