Најновије

Обама увео потпуну блокаду Крима

ВАШИНГТОН- Указ забрањује нове инвестиције америких грађана, извоз, рееизвоз, продају и испоруке робе, услуга и технологија из САД у Крим, као и извоз роба, услога, техноло
Заоштрио (фото: mrconservative.com)

Заоштрио (фото: mrconservative.com)

Председник Барак Обама објавио је економску блокаду Крима, забранивши све врсте економских односа са полuострвом, које је ушло у сасатав Русије.

„Данас сам издао указ, којим се предузимају даљи кораци у вези са ситуацијом у Украјини. Указом се забрањује извоз робе, технологије и услуга нa Крим и забрањује увоз робе, технологија и услуга са Крима, као и нове инвестиције на Криму", изјавио је Обама.

„Указ, такође, даје министру финансија право да уводи санкције појединицма и компанијама, које послују на Криму, додао је Обама.

Амерички председник је поново оптужио Русију за „окупацију и анексију Крима“, као и пружање подршке устаницима на југоистоку Украјине.

„Циљ указа је да објасни ситауцију америчким компанијама, које послују у региону и потврди да САД не прихватају окупацију и покушај анексије Крима, коју је извршила Русија. Поново позивам Русију да оконча окупацију и покушај анексије Крима, да прекине подршку сепаратистима на истоку Украјине и испуни своје обавезе у складу са минским споразумима“, додао је Обама.

Прочитајте још:Путин: Не планирамо милитаризацију АрктикаИзраел синоћ бомбардовао појас Газе

 Он је обећао наставак заједничког рада на пољу санкција са ЕУ и другим земљама. „Наставићемо да разматрамо и усмеравамо наше санкције у блиској координацији са међународним партнерима, како бисмо одговорили на активности Русије, закључио је председник САД.

Раније је нове санкције према Русији најавио канадски премијер Стивен Харпер. Двадесетог децембра на снагу ступају санкције ЕУ усмерене на економију и туризам на Криму. Европска унија је осим тога проширила преко шест пута листу роба и технологија, чија се испорука на Крим забрањује.

Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА