Најновије

УКРАЈИНА ТРЕБА ДА МОЛИ ЗА МИЛОСТ! Медведев: Рано је за преговоре, потребно испунити три услова

Преговори са Украјином још нису потребни, непријатељ треба, пузећи да моли за милост, написао је на свом Телеграм каналу Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности РФ, коментаришући преговори о Украјини који се одржавају у Џеди.

Фото: Принтскрин

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући наведени састанак, написао је на Телеграму да је „тешко осудити жељу за окончањем рата“, али да је „немогуће расправљати о тачкама Повеље УН, с обзиром да поред суверенитета постоји и право нација на самоопредељење“.

„Предлози о миру имају шансе за успех, ако се испуне три кључна услова: учешће обе стране у сукобу – чега нема, историјски контекст - то је да Украјина као никада није постојала пре 1991, била је део Руске Империје и тренутна реалност - а она је следећа: Украјина је у фази полураспада, а део њених територија се вратио Русији. Тај посредник који је спреман да призна ове очигледне ствари има шансе за успех. Сви други – никакве“, написао је Медведев.

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков сматра да учешће представника земаља БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република) на консултацијама у Џеди може бити корисно – да се западни покровитељи Кијева уразуме.

Према речима Рјабкова, Русија ће у Џеди разговарати о резултатима консултација о Украјини са партнерима из БРИКС-а који су учествовали на састанку.

Подсећамо, украјинска војска је кренула у офанзиву на Урожајноје у Запорошкој области. Мапу фронта погледајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА