Најновије

Македонија: Председник помиловао 24 осуђеника, али не и архиепископа Јована

СКОПЉЕ - Председник Македоније Ђорђе Иванов помиловао је данас 24 осуђеника, али међу њима није архиепископ Охридске архиепископије владика Јован, чије су помиловање затражиле и Руска православна црква и канонски непризната Македонска православна црква.
Aрхиепископ Јован Вранишковски (Фото: Фејсбук)

Aрхиепископ Јован Вранишковски (Фото: Фејсбук)

Из кабинета македонског председника саопштено је да су, уочи новогодишњих и божићних празника, три лица у потпуности ослобођена даљег издржавања затворских казни, а 21 делимично. Из кабинета македонског председника саопштено је да захтев за помиловање владике Јована није достављен, али су најавили помиловања и након Нове године. Члан Комисије за помоловања Благородна Дулић изјавила је да за владику Јована није стигао захтев из установе, где се налази на издржавању затворске казне. Синод канонски непризнате Македонске православне цркве позвао је недавно надлежне власти у Македонији да помилују владику Јована, који се налази на издржавању трогодишње казне у скопском затвору Идризово.
Прочитајте још:Руска православна црква тражи од Македоније да ослободи архиепископа Јована Нове провокације црногорских расколника: „Бизарни свеци српске цркве“ Хрватска: На православној цркви исписани графити са позивом на убиство Срба!
Владика Јован ухапшен је 12. децембра 2011. године на грчко-македонском граничном прелазу код Битоља, због наводне проневере црквеног новца којим је куповао земљиште. Кривични суд у Скопљу осудио га је на три године затвора. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА