Најновије

Обама: Расни проблем САД-а изашао на видело "на здрав начин"

ВАШИНГТОН - Амерички председник Барак Обама рекао је да расно питање постоји у САД одавно, али да је тај проблем сада изашао на видело након убистава Афроамериканаца у сукобу са полицајцима белцима.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

"Проблем полиције и заједнице и расног неповерења није ништа ново, то датира још одавно. То је само нешто о чему се није говорило", рекао је Обама у интервјуу за Национални радио. Обама је додао да је разумљиво што су недавно спроведене анкете показале да су се расни односи погоршали у америчком друштву, али да, ипак, верује да је проблем расних односа изашао на видело "на здрав начин" и да ће водити решењу проблема. "Уверен сам да ако питате Афроамериканце или `латиносе`, који живе са тим проблемом цео живот, они вам неће рећи да је ситуација сада гора него пре 10, 15 или 20 година", рекао је Обама, а преноси Спутњик. У САД дошло је до таласа насиља и протеста у којима се полиција позива на одговорност након што су два тамнопута младића, Ерик Гарнер и Мајкл Браун, погинули у сукобу са полицајцима белцима. Према истраживању агенције Галуп спроведеном у децембру, 13 одсто Американаца сматра да су "расни односи" или "расизам" најважнији проблем у САД.
Прочитајте још:Фергусон и Сент Луис претстављају зачетак расног рата у САДСАД: Убијен још један ненаоружан АфроамериканацЊујорк: Убијена 2 полицајца сумња се на освету црнаца због Фергусона
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА