Најновије

Улазе у сукоб: Американци из Блеквотера ће обучавати војску Украјине!

МОСКВА – Америчка приватна војна компанија Академија, бивши Блеквотер, саопштила је да је спремна да почне обуку једног батаљона украјинске војске за уличне борбе, саопштио је агенцији Тас један војно-дипломатски извор.
Плаћеник из Блеквотера у Ираку (wargasmpegasus.deviantart.com)

Плаћеник из Блеквотера у Ираку (wargasmpegasus.deviantart.com)

Академија је властима у Кијеву потврдила да је спремна да прихвати позив Генералштаба украјинске војске и да у јануару почне са обуком експерименталног батаљона од 550 људи, рекао је неименовани извор Таса. Обука би трајала месец дана, а укључује усавршавање гађања у градским условима, деловање мањих ударних група у урбаним условима, борбу прса у прса, као и логистичку подршку батаљону. Планирано је да се обука обави у центру Јаворов, а коштала би три и по милиона долара.
Прочитајте још:Москва организује преговоре Асада и опозиције од 27 до 29 јануараРат на првом месту: Американци задњих 13 година на ратове троше 337 милиона долара дневно!
Пре неколико дана Русија је објавила нову верзију своје војне доктрине, у којој се први пут активности страних приватних војних компанија у близини руских граница третирају као страна претња. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА