Најновије

Американци лагали: Докази потврђују да Северна Кореја није крива за хакерски напад

ВАШИНГТОН- Нови подаци открили су да је шесторо појединаца одговорно за ово крвично дело, укључујући бившег запосленог који је отпуштен у мају у склопу реструктурисања фирме.
Ким Џонг Ун( Фото: borgenmagazine.com)

Ким Џонг Ун( Фото: borgenmagazine.com)

Независна истрага о хакерском нападу на водећу филмску кућу у Холивуду “Сони Пикчерс”, сугерише да за њега није одговорна Северна Кореја, како је утврдио ФБИ, а затим и америчка админстрација. Нови подаци истраге открили су да је шесторо појединаца одговорно за ово кривично дело, укључујући бившег запосленог који је отпуштен у мају у склопу реструктурисања фирме. Међу осумњиченима су држављани САД-а, Канаде, Сингапура и Тајланда. Водећа фирма за сигурност на интенету, Норсе, спровела је истрагу која је показала да бивши запосленик Сонија “Лена”, има довољно знања о технологији да изведе такав хакерски напад. - Када је ФБИ оптужио Северну Кореју за напад, само неколико дана након што је јавност сазнала за то, многи су били шокирани јер је врло тешко тако брзо истражити и сазнати ко стоји иза напада, готово немогуће. Истражили смо све трагове који воде према Северној Кореји и сви су се показали лажнима - рекао је Курт Стамбергер.
Прочитајте још:Москва организује преговоре Асада и опозиције од 27 до 29 јануараРат на првом месту: Американци задњих 13 година на ратове троше 337 милиона долара дневно!
Ови аналитичари су се сусрели са ФБИ-ом како би им пренели своја најновија сазнања о хакерском нападу, али су се они само захвалили и отишли, што је била јасна порука да не желе да мењају своје ставове поводом ове теме. Премијера филма “Интервју”, комедије “Сони Пикчерс” о убиству лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна, отказана је због претњи хакера. Они су упозорили људе да не иду у биоскопе, али је Сонy ипак одлучио да се филм прикаже у 320 малих сала у Америци, што је мање од 10 одсто од планиране дистибуције. Упркос свим дешавањима, ово филмско остварење је доступно на интернету за све оне који желе да га погледају и виде о чему се заправо ради. Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА