Најновије

У Српској 17 погинулих, 7 несталих

БАЊАЛУКА - Директор полиције РС Гојко Васић саопштио је имена особа страдалих у поплавама у РС, а осим 17 страдалих, засад је пријављен и нестанак седам особа.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Девет је жртава у Добоју и већином су старије особе, а Васић каже да се претпоставља да су страдали јер нису могли да избегну поплавни талас који је надирао великом брзином. У Добоју су смртно страдали: Миленко Благојевић (1951.), Славко Ђурић (1924.), Божица Петковић (1926.), Милада Ранковић (1923.), Марија Јелеч (1932.), Жељко Јелеч (1961.), Ратомир Марић (1941.), Раде Чупељић (1924.), Бахрија Скула (1938.). У Добоју је страдала још једна особа, чије тело још није пронађено, а Васић је навео да су били присутни други људи када се утопио и он се води на списку страдалих. Жртве поплава у Шамцу су: Стојан Бандаревић (1938.) и Миле Пајић. У Модричи су смртно страдали Богдан Лазендић (1932.) и Мирослав Мићић (старост око 80 година). Током поплава у РС-у било је, како је казао Васић, и пет сумњивих смрти. У четири случаја је утврђено да се ради о природној смрти која се не доводи у везу с елементарним непогодама, док је испливало и тело младића из Бањалуке, који се раније утопио у Врбасу, несретним случајем. У Бијељини је раније страдао Љубисав Јекић када се срушио део викенд-куће, а у Власеници Ханифа Челебић (1944.) услед активирања клизишта. Потврдио је да је јутрос на подручју Доњег Жабара пронађена мртва особа, страдала у поплавама, тако да је до сада у Српској погинуло 17 особа.
"Пријављен је нестанак Савке Дејановић, Милутина Вулина, Пеје, Марице и Весне Зубак и Ђорђа и Душанке Шиљеговић", навео је министар.
Из полиције РС позвали су све грађане да им, уколико имају, доставе информације о особама чији је нестанак пријављен у Добоју. Пријаве су упутили грађани који већ данима нису у вези са члановима својих породица. Он је казао и да је до сада дневно било 20 кривичних дела и да се чини све да се она онемогуће на угроженим подручјима, напоменувши и да су потопљене поједине полицијске станице , као и имовина припадника полиције, па су на поплављена подручја упућени полицајци из центара јавних безбедности који нису угрожени. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА