Најновије

Новаков трон се клима

Новак Ђоковић започео је 427. недељу као први тенисер света на АТП листи, али српском асу се трон љуља на Ролан Гаросу. Јаник Синер, италијански тенисер, прети да заузме Новаково место и за то има велике шансе.

Није Новаку Ђоковићу прво место на АТП листе више примарни циљ, али нема сумње да и њега радује чињеница да на тој позицији проводи већ 427 недеља.

До Ролан Гароса, који је почео у недељу, Новак је био сигуран на трону, али сада се више пита Јаник Синер који у случају неколико сценарија може да преузме прво место.

У Женеви је српски ас освојио 100 бодова и сада има 9.960 док је Италијан иза њега са 8.770. Новак на париској шљаци брани 2.000 бодова, а са друге стране Синер само 45.

То доводи до тога да уколико Новак не дође до полуфинала Ролан Гароса, Синер ће доспети на прво место. У случају да српски ас изгуби у полуфиналу, Италијану је довољно само друго коло турнира.

У случају да Синер дође до финала за прво место му неће бити потребно да се обазире на Новака јер ће у том случају свакако постати први рекет света. Чак и у случају да Новак одбрани титулу, уколико Синер дође до финала преузеће трон.

Једина добра вест за српског аса јесте та што Јаник у Париз није стигао у најбољој форми. Опорављао се дуго од повреде и истакао је да може да игра, али да не очекује свој најбољи тенис.

Треће место на АТП листи и даље заузима такође свеже опорављени Карлос Алкарас, док су иза њега Александар Зверев и Данил Медведев. У топ десет тенисера света су још и Андреј Рубљов, Каспер Руд, Хуберт Хуркач, Стефанос Циципас као и Григор Димитров.

Када је реч о српским тенисерима, Ласло Ђере остао је на 52. месту, док су Миомир Кецмановић и Душан Лајовић забележили благи пад и сада су 57. односно 61. на АТП листи.

Своје место у првих сто што увек чека Хамад Међедовић који је тренутно 135. рекет планете.

АТП листа:
1.Новак Ђоковић (Србија) 9.960
2.Јаник Синер (Италија) 8.770
3.Карлос Алкарас (Шпанија) 7.300
4.Александар Зверев (Немачка) 6.305
5. Данил Медведев (Русија) 6.295
6.Андреј Рубљов (Русија) 4.700
7.Каспер Руд (Норвешка) 4.425
8.Хуберт Хуркач (Пољска) 3.885
9. Стефанос Циципас (Грчка) 3.700
10.Григор Димитров (Бугарска) 3.555

Свет је ово чекао! Ударне вести из Словачке о Фицу!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА