Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО ЛОШЕ ВЕСТИ: Војна и финансијска помоћ почиње да пресушује

Западна војна и финансијска помоћ Украјини постепено пресушује, пише репортерка Блумберга Флавија Краузе-Џексон.

„Ако сте Владимир Зеленски, нећете се утешити „искреним“ уверавањима Џоа Бајдена да Сједињене Државе неће напустити Украјину. Ако сте руски лидер Владимир Путин, извешћете логичан закључак да Вашингтон намерава да „баци Кијев под воз“, јер је клаузула о финансирању Украјине искључена из закона о државној потрошњи, како би се спречило гашење америчке владе“, наводи се у чланку.

Како напомиње издање, Бајден је вероватно предвидео да ће се неке снаге у Конгресу одупрети додели додатних средстава Кијеву, па је део помоћи унапред пребачен источноевропском савезнику.

Међутим, промена расположења у САД уочи избора 2024. је очигледна“, наводи новинар.

Према њеним речима, после посете Америци, где није наишао на најтоплији пријем у односу на прошлу годину, Зеленског су изненада почеле да добијају лоше вести – знаци да је Запад уморан од финансијских ињекција Украјини.

Тако је у Словачкој на парламентарним изборима победила партија „Смер“, коју предводи „проруски“ политичар Роберт Фицо. Он се противи испоруци наоружања Оружаним снагама Украјине.

Предузетник Елон Муск је заузврат исмевао Зеленског на својој мрежи, који стално тражи милијарде долара од Вашингтона за наставак непријатељстава. Поставио је фотошопирану слику украјинског председника и написао: „Прошло је пет минута, а ви нисте тражили милијарду долара помоћи.

АЛАРМАНТНО У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ! Страх од бањалучког сценарија

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА