Најновије

ПРПА БАТО! Ердоган се препао од С-400, па прети

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручује да би, уколико би турски авион био оборен ракетом С-400 коју је Русија распоредила на западу Сирије, то била агресија против права Турске на суверенитет.
Реџеп Ердоган (Фото: Википедија / Pixabay)

Реџеп Ердоган (Фото: Википедија / Pixabay)

Ердоган је за Си-Ен-Ен рекао да би таква врста инцидента, која би могла да се догоди, додатно подстакла Турску да предузме мере о којима се не дискутује. "О таквим мерама се не дискутује, оне се једноставно предузимају", каже Ердоган. Упитан какве би акције Турска предузела у случају да турски авион обори ракета С-400, истиче да би то "била агресија на права Турске на суверенитет и да је природно право државе да штити та права". Напомиње да Турска не жели ескалацију ситуације у региону. "Ми не желимо да постанемо страна која у томе учествује. Али, они који се сврставају на страну Сирије и дижу тензије су, мислим, одговорне стране у томе", наглашава Ердоган. Руско Министарство одбране саопштило је јуче да је Русија распоредила напредни систем противваздушне одбране С-400 у Сирији, којим ће бити покривено подручје око руске базе у провинцији Латакија. Руска крстарица "Москва", тешка 11.500 тона, висока 186 метара и наорушана "до зуба", стигла је у највећи лучки град у Сирији, Латакију, са задатком да се брине о руским авионима у ваздуху. Након што је Турска у уторак оборила један од руских авиона, Москва је саопштила да ће инсталирати ПВО систем у Сирији да заштити своје авионе који изводе ваздушне ударе на положаје терориста од 30. септембра.
Прочитајте још:Дубоки понор ТурскеПогледајте „преоравање“ терена на којем је убијен пилот Су-24 и слушајте јаукање „Алаху акбар“ПУТИН: Послали бисмо С-400 раније да смо сумњали на издају (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА