Најновије

"Ћирилица у целом Вуковару, о Овчари можемо преговарати"

"Не би требало да политичке странке одређују шта је правично, а шта не руководећи се руком више или мање у већу", каже председник вуковарског СДСС-а, Срђан Милаковић.
Срђан Милаковић, РТС скриншот

Срђан Милаковић, РТС скриншот

Након што је у разговору за Вечерњи лист подпредседник СДСС-а Милорад Пуповац изјавио да 'Уставни суд права мањина тумачи као ХДЗ и Стожер', јавио се и председник вуковарског СДСС-а Срђан Милаковић, незадовољан одлуком Уставног суда. Пуповчевом СДСС-у не смета забрана референдума, пише у чланку, већ му сметају пропратни садржаји одлуке "којима се отвара могућност да се Закон о службеној употреби језика и писма националних мањина примењује само у оним деловима града или општине где је нека мањина већина".
Погледајте и:Хрвати српску децу сместили у логор у којем су убијали Србе!
"Не би требало да политичке странке одређују шта је правично, а шта не руководећи се руком више или мање у већу", каже председник вуковарског СДСС-а, Срђан Милаковић који је најавио и да ће СДСС заступати што ширу употребу одредби Уставног закона о правима националних мањина, што подразумева двојезичне натписе на свим јавним институцијама, плочама на улазима у град, плочама с именима улица и тргова као и употребу двојезичности у институцијама. Додаје и да су спремни разговарати о томе да нека места страдања у граду, као што је Овчара, не буду обухваћена предлогом, пише Вечерњи лист. Извор: Дневно.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА