Најновије

ЕФЕКАТ САНКЦИЈА РУСИЈИ: Аустријским фирмама прети пропаст!

БЕЧ - Санкције на производе из ЕУ које је недавно увела Русија одразиће се и на аустријске прозвођаче, а за поједине аустријске фирме ово је ситуација бити или не бити, изјавио је Михаел Блас (Michael Blass), шеф маркетиншког одељења Пољопривредног тржишта Аустрије (Agrarmarkt Austria, AMA).
Суочена са ембаргом, Русија развија везе са азијским тржиштем, фото: Csmonitor.com

Суочена са ембаргом, Русија развија везе са азијским тржиштем, фото: Csmonitor.com

Председник Пољопривредне коморе Аустрије позвао је потрошаче да куповином аустријских производа помогну домаћим произвођачима Блас је за аустријски Курир истакао да је произвођачка индустрија животних намирница већ ушла у веома осетљиву фазу. "Произвођачи воћа и поврћа једва могу да покрију основне трошкове“, рекао је Блас. Иако европски фонд за кризне ситуације тренутно располаже са 400 милиона евра, према Бласовом мишљењу то неће бити довољно да произвођачи избегну кризу. Такође, поставља се питање шта ће бити са запакованим и ускладиштеним производима намењеним за руско тржиште, каже Блас.
Прочитајте још:Мексико поново увози у Русију – санкције доводе до нове глобалне расподеле руског тржишта!Нема зиме за Јужни ток!
Реаговао је и Херман Шултез (Hermann Schultes), председник Пољопривредне коморе Аустрије. Он је позвао потрошаче да куповином аустријских производа искажу своју солидарност са домаћим произвођачима. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА