Најновије

ЉАЈИЋ : "Поход на Хаџет" је највећа опасност за Нови Пазар!

БEOГРAД - Потпредседник Владе Србиjе, министар трговине, туризма и телекомуникациjа и председник Социjалдемократске партиjе Србиjе Расим Љаjић изjавио jе данас да "Поход на Хаџет" представља jасну милитаризациjу и демонстрациjу силе, наjвећу опасност у Новом Пазару и да jе перспектива целог тог региона доведена у питање.
Опасни потези муфтије (фото Јутјуб)

Опасни потези муфтије (фото Јутјуб)

Љаjић jе, гостуjући у Jутарњем програму TВ Пинк рекао да jе поход jасно повезивање са онима, коjи су сарађивали са окупаторима 1941. године у Новом Пазару и целом том региону. Oн jе истакао да у извештаjу полициjе, коjи jе послат MУП-у, на последњем месту само наведено да jе у Новом Пазару одржан "скуп у покрету", да су грађани шетали улицама, да jе било 600 присутних, да jе протекао без инцидената, а да при том ниjе ни споменуто да су "шетала деца у униформама". Љаjић jе указао на наjаву четника из Украjине да ће доћи, да ће такође прошетати у Новом Пазару и упитао "шта, ако униформе обуку и ови из Прешевске Долине" и додао да ниjедна земља то не би дозволила осим Србиjе. - Навикли смо на Зукорлића, ово ништа ниjе неуобичаjено, човек jе добио оно што jе тражио - публицитет, рекао jе Љаjић, указуjући да поред СДПС с jедне стране, постоjи, са друге стране, "коалициjа Зукорлића и Угљанина". Према речима Љаjића, циљ Зукорлића ниjе да уђе у владу, него да се наметне као фактор коjи може да прави проблеме. Прочитајте још: БEOГРAД - Потпредседник Владе Србиjе, министар трговине, туризма и телекомуникациjа и председник Социjалдемократске партиjе Србиjе Расим Љаjић изjавио jе данас да "Поход на Хаџет" представља jасну милитаризациjу и демонстрациjу силе, наjвећу опасност у Новом Пазару и да jе перспектива целог тог региона доведена у питање. Љаjић jе, гостуjући у Jутарњем програму TВ Пинк рекао да jе поход jасно повезивање са онима, коjи су сарађивали са окупаторима 1941. године у Новом Пазару и целом том региону. Oн jе истакао да у извештаjу полициjе, коjи jе послат MУП-у, на последњем месту само наведено да jе у Новом Пазару одржан "скуп у покрету", да су грађани шетали улицама, да jе било 600 присутних, да jе протекао без инцидената, а да при том ниjе ни споменуто да су "шетала деца у униформама". Љаjић jе указао на наjаву четника из Украjине да ће доћи, да ће такође прошетати у Новом Пазару и упитао "шта, ако униформе обуку и ови из Прешевске Долине" и додао да ниjедна земља то не би дозволила осим Србиjе. Прочитајте још:

Петрич: Србија је пример како се иде у ЕУ

ЕУ неће примати нове чланице

Љаjић jе указао да 50 одсто људи нема посао, да се масовно исељаваjу из Новог Пазара - и Срби и Бошњаци због економске ситуациjе и да нема ни улагања, због лоше инфраструктуре и политичке нестабилности. Љаjић jе наjавио да ће разговарати и са министром унутрашњих послова Небоjшом Стефановићем, jер "многи амбасадори долазе и данас и сутра, људе апсолутно занима шта се овде дешава". Љаjић очекуjе да ће 28. септембра, за када jе наjављена манифетациjа "Парада поноса", држава боље одреаговати него на "Поход на Хаџет". Присталице Исламске заjеднице (ИЗ) у Србиjи су 4. септембра у Новом Пазару организовали "Поход на Хаџет", коjим су обележили седам децениjа од стрељања Бошњака оптужених да су за време Другог светског рата сарадивали са окупатором. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА