Најновије

Плазма колачи за тили час: Три брзе и неодољиве посластице

Мало млевеног кекса, неко сезонско воће, богат чоколадни или бели крем, и ето финог колача за највише 40 минута.
Жути чизкејк (фото: cookrook.ru)

Жути чизкејк (фото: cookrook.ru)

Жути чизкејкПотребно је: (За кору): 250 г „плазме млевене“, 125 г маслаца, 2 кашике меда, кесица ванилин шећера, пола кашичице цимета (За фил): 500 г несаног сремског сира, 4 јаја, 200 г маслаца, 200 г шећера, 2 кесице ванилин шећера (За прелив): 400 г очишћених брескви, 100 г рибизли, 200 г шећера, кесица ванилин шећера, 2 кашике меда Припрема: Млевену плазму, растопљени маслац, мед, ванилин шећер и цимет добро измешајте и смесом обложите подмазан суд. Жуманца и шећер пенасто умутите, додајте сир и отопљени, прохлађени маслац. Беланца добро умутите и лагано саставите са припремљеним сиром. Смесу распоредите по кори и пеците 30 минута на 175 степени. Ољуштене и исечене брескве кувајте са шећером и медом да се шећер растопи, те охладите. Охлађену торту поспите очишћеним рибизлама и прелијте преливом. Плазма тортаПотребно је: (за кору): 250 г „плазме млевене“, 100 г маслаца, 2 кашике какаоа, 50 мл газираног сока од поморанџе, кесица ванилин шећера (за први фил): 250 мл млека, 100 г шећера, кесица пудинга од чоколаде, 125 г маслаца, 20 мл ликера од бадема (за други фил): 300 мл слатке павлаке, 100 г шећера у праху (за прелив):кесица прелива за торте, 40 г шећера, 250 мл воде Припрема: Млевени кекс, растопљени, прохлађени маслац, какао и сок добро измешајте. Смесом обложите дно подмазаног калупа. Млеко и шећер ставите да се кувају, а прах за пудинг размутите са неколико кашика хладног млека. Кад млеко почне да ври, скините га са ватре и саставите са прахом за пудинг, па вратите на ватру да се пудинг згусне. У прохлађени пудинг додајте ликер и умућени маслац, па фил распоредите по кори. Добро умутите слатку павлаку са шећером у праху и ставите преко првог фила. Садржај кесице за прелив помешајте са шећером и три кашике воде. Кад проври преостала вода, скините са ватре и умешајте припремљену смесу. Поново ставите на ватру и мешајте док не прокључа. Прелив хладите неколико минута уз стално мешање и њиме прелијте торту.
Прочитајте још:Брза пита са сиром и шункомБожанствени ручак са три врсте меса
Слатке коцкеПотребно је: (за коре): 6 јаја, 180 г шећера, 220 г „плазме млевене“, 2 кашике какаоа ЗА ФИЛ 4 јаја, 200 г шећера, кесица ванилин шећера, 80 г брашна, 700 мл млека (за посипање): 100 г сецканих ораха Припрема: Јаја и шећер пенасто умутите, додајте млевени кекс измешан са какаом. Смесу поделите на два дела, па први део распоредите у подмазан плех. За фил умутите жуманца, ванилин шећер, 100 г шећера и брашно размутите и сипајте у кључало млеко, па кувајте да се крем згусне. Прохлађени крем саставите са добро умућеним беланцима и преосталим шећером. Фил распоредите преко коре. Одозго распоредите другу половину теста и поспите сецканим орасима. Пеците око 25 минута на 180 степени. Извор: Блиц жена
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА