Најновије

"Триколори" послали српске одбојкаше кући

Одбојкаши Србије изгубили су од Француске са 3:1 у сетовима (25:27, 27:25, 25:23, 25:20) у трећем колу групе Е друге фазе Светског првенства у Пољској.
Пораз враћа српску репрезентацију кући (Фото: Cityhouse.org)

Пораз враћа српску репрезентацију кући (Фото: Cityhouse.org)

Наши одбојкаши добро су почели меч, имали су и три поена вишка, а на првом техничком тајм ауту било је 8:6. Наши су били одлични у пољу, чували су два-три поена вишка, а сјајним сервисима Николе Ковачевића први пут су створили и четири поена вишка, колико су имали и на другом техничком тајм ауту (16:12). Уследио је низ грешака нашег тима и Французи су смањили на 17:15. Наши су чували предност још неко време, али један лош пријем био је довољан да ’Триколори изједначе на 21:21. То наше није деморалисало, захваљујући блоку Лисинца Србија је повела 23:21, али на сет лопти је Лисинац ухваћен и Француска се поново вратила (24:24). На крају, кључни човек био је Атанасијевић – ’прошао је’ за трећу сет лопту, а онда његовим блоком Србија и дошла до вођства (27:25). У другом сету ниједна од екипа није успевала да створи осетнију предност – прво су Французи дошли до +2, али је Србија преокренула блоковима Ковачевића и Подрашчанина. Ипак, на другом техничком тајм ауту Французи су водили 16:15. ’Триколори’ су нашом грешком повели са 17:15, али пожртвованост Никића и сналажљивост Ковачевића поново су нас вратили у игру – 18:18.
Не пропустите:ШАХ: Сусрет универзитетских репрезентација Србије и МађарскеНи Амери нису наивни: Погледајте седећу тројку са пола терена (ВИДЕО)Ђорђевић: Заједништво нам је дало крила!
Међутим, Нгапет је сервисима правио много проблема нашима на пријему, па је Француска створила три поена вишка – 22:19. Србија се није предавала, смањили су ’Орлови’ на 24:23, али је Француска сумњивим кувањем Тонуитија ипак изједначила (25:23). Иако је деловало да су у благом паду, наши одбојкаши су се брзо подигли, пре свих Атанасијевић и Лисинац, и захваљујући њима Србија је на други технички тајм аут у трећем сету отишла са два поена вишка (16:14). Повела је Србија и са 17:14, али су се Французи уз малу помоћ мреже приближили. Ушло се у узбудљиву завршницу, а Никић је направио грешку пославши лопту у аут при резултату 23:22 за ривала. Прву сет лопту спасли смо преко Атанасијевића, али на другој је Нгапет поентирао и донео Француској преокрет – 25:23, 2-1 у сетовима. Србија је боље почела четврти сет, водила је у раној фази сета са три поена разлике, али Французи су се брзо консолидовали и вратили у меч. Слично као у претходном сету, Француска се одлепила у другом делу сета, а сада је посао завршила без икакве драме – 25:20 и коначних 3-1 у сетовима. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА