Најновије

САД незадовољне намером Швајцарске да позове Сноудена да сведочи против НСА

Амерички часопис Foreign Policy објавио је изјаву председника одбора Представничког дома САД за унутрашњу безбедност – Мајкла Меккола, конгресмена из Тексаса – којом је осудио намеру Швајцарске да Едварду Сноудену да политички азил да би могао да сведочи против електронске шпијунаже своје земље (НСА).
Сноуден (Фото: Globalresearchreport.com)

Сноуден (Фото: Globalresearchreport.com)

„Сноуден је издајник и мора да буде изручен САД да би му се судило. Не смемо да дозволимо да он тргује изворима и методима рада наше обавештајне заједнице, имајући безбедно уточиште у другим земљама” – нагласио је Меккол. Додао је да су тајне информације и подаци које је Сноуден разоткрио већ нанели „немерљиву штету националној безбедности” и да су САД од деловања бившег сарадника ЦИА и НСА већ имале штету која се мери милијардама долара.
Прочитајте још:
Меккол је истовремено изразио наду да ће се Сноуден вратити у САД и покушати да се оправда пред судом. Федерално тужилаштво Швајцарске најавило је да је спремно да Сноудену гарантује да неће бити изручен ни САД ни било којој другој земљи, осим евентуално у случају да то изискују „врхунске државне обавезе”. Сноуден би имао заштиту и за случај сведочења у швајцарском парламенту. Званични Берн америчке оптужбе против њега сматра „претежно политичким”. Сноуденова представница Џеселин Радак изјавила је да би он – уколико му буде реално обезбеђена безбедност, рачунајући и заштиту од америчких специјалних служби – могао да отпутује у Швајцарску. Нагласила је да он нуди трампу: исказ у замену за заштиту. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА