Најновије

Б92: Сличност Дачића и Вучића

БЕОГРАД - Неколико дана пред заказано одржавање тзв. Параде поноса готово да се понавља исти сценарио из прошле године, aнализира ТВ Б92. Новинари ове куће сматрају да постоји велика сличност у понашању бившег и садашњег премијера Србије по питању тзв. Параде поноса.
Аутобусом на седницу (Фото: Јутјуб)

Аутобусом на седницу (Фото: Јутјуб)

Чак и изјаве тадашњег и садашњег премијера су готово идентичне. Како је за Б92 најавио министар полиције Небојша Стефановић, коначну одлуку би требало да сутра ујутру донесе Биро за координацију рада безбедносних служби. Прошле године се то догодило дан пред заказано одржавање Параде поноса, а после шесточасовног већања тада је одлучено да Прајда не буде. Ипак, и ове године коначна одлука биће обнародована у петак. Седница Бироа, којој председава Александар Вучић, заказана је за сутра. Ово би требало да му буде последња седница на челу тог Бироа, који је водио и прошле године. Исто је и с фудбалским утакмицама. И ове, као и прошле године, дан одржавања Прајда поклапа се с утакмицама 7. кола Суперлиге. И ове као и прошле године, Заједница суперлигаша је саопштила да се одлаже играње тих утакмица за један дан, пре него што је држава донела коначну одлуку о томе да ли ће дозволити одржавање Параде поноса. Можда је од свега најзанимљивија сличност у изјавама тадашњег и садашњег премијера, кажу са ТВ Б92. Ивица Дачић, тада премијер и министар полиције, изјавио је да би одржавање Параде поноса било добро за земљу, али да он сигурно неће бити на њој.Садашњи премијер Александар ВУчић изјавио је да неће присуствовати Паради поноса и подвукао да је његова дужност као премијера да гарантује безбедност и сигурност. Као ни прошле године, ни ове није изостала реакција Српске православне цркве, која је наишла на осуду јавности, а ни десничарске организације нису пропустиле да закажу своје окупљање. Може се рећи да је разлика само у томе што организатори Параде поноса кажу да су ове године добили мање претњи него раније. Ове године укупна атмосфера делује нешто повољније од прошлогодишње, а иако надлежни тврде да нема превеликих притисака, поново се говори о извештају ЕК о Србији, који би ускоро требало да буде објављен.
Прочитајте још: ВУЧИЋ: Новопазарски политичари да пазе шта раде
Како је објавио лист Данас, Београд ће се наћи на удару жестоких критика Брисела и држава чланица Европске уније уколико ни ове године не буде одржана Парада поноса. И прошле, као и ове године, до последњег дана организатори су веровали да ће Прајда бити. Сутра је тај последњи дан, пише Б92. Извор: Правда, Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА