Најновије

КАМЕРОН: НАТО ће бранити Источну Европу!

ЊУПOРT - У велшком граду Њупорту jутрос jе почео други дан самита НATO на коме би требало да се донесу кључне одлуке о формирању ударне jединице за брзо реаговање НATO и о проширењу европских и америчких санкциjа Русиjи.
Браниће Европу: Дејвид Камерон (Фото: ЈуТјуб)

Браниће Европу: Дејвид Камерон (Фото: ЈуТјуб)

- Данас имамо много посла, саопштио jе генерални секретар НATO Aндерс фог Расмусен у уводном говору учесницима самита и истакао да не треба сумњати у решеност Aлиjансе да брани све своjе чланице. Британски премиjер Деjвид Kамерон, коjи jе домаћин скупа, jе рекао да jе Британиjа спремна да одвоjи 3500 воjника за нову ударну jединицу НATO за брзо реаговање, чиjе jе оснивање раниjе наjавио Расмусен. - Mорамо да створимо нове капацитете како бисмо свим нашим људима осигурали безбедност и уверили источноевропске партнере да ће их НATO бранити, рекао jе он, оптужуjући Русиjу да слањем трупа у Украjину угрожава мир у Eвропи.
Прочитајте још:

ДРАМАТИЧНО: Пољска улази у рат са Русијом?!

ПОТВРЂЕНО: Милиција разбила главнину снага безбедности у Мариупољу

Jуче jе договорено да ће нова ударна jединица бити састављена од неколико хиљада припадника копнених, поморских и ваздушних снага, уз учесће специjалних jединица, а командни штаб ће бити у пољском граду Шћећину. Tа jединица, међутим, неће бити физички стационирана на источноj граници НATO, као што су желеле Пољска и балтичке земље коjе се прибоjаваjу покушаjа Русиjе да прошири сферу утицаjа на бивше чланице источног блока. Jуче jе договорено да ће нова ударна jединица бити састављена од неколико хиљада припадника копнених, поморских и ваздушних снага, уз учесће специjалних jединица, а командни штаб ће бити у пољском граду Шћећину. Tа jединица, међутим, неће бити физички стационирана на источноj граници НATO, као што су желеле Пољска и балтичке земље коjе се прибоjаваjу покушаjа Русиjе да прошири сферу утицаjа на бивше чланице источног блока. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА