Најновије

8 сјајних трикова за спремање колача и торти

Спремање колача и торти је права уметност за оне које то воле, а славље за оне који су љубитељи слаткиша.
Фото: mojihtristocuda.blogspot.com

Фото: mojihtristocuda.blogspot.com

Ипак, некад ствари баш и не иду добро због неких непредвиђених околности. Зато вам откривамо 8 фантастичних трикова када је у питању спремање слатких посластица ! Погледајте и постаните прави мајстор своје куће посластичарнице ! 1. Доведите јаја брзо до собне тепературе уз трик са кључалом водом Свим искусним куварицама је познато да јаја углавном треба да буду собне температуре пре него што почнете да их мутите за омиљени колач или торту. А има ли шта иритантније кад усред спремања схватите да сте заборавиле да их извадите из фижидера на време ? Не брините, уз помоћ овог трика и тај проблем је решен. Само их убаците на 5-10мин у чинију пуну вруће воде и то је то ! 2. Направите своје безглутенско овсено брашно уз помоћ овсених пахуљица и блендера Овде је буквално све речено. Ако желите безглутенско укусно брашно за своје колаче, једноставно самељите овсене пахуљице уз помоћ блендера и ствар је решена ! 3. Немате оклагију - искорситите боцу вина Шта, свакој домаћици може да се деси да нема оклагију у кући. Можда сте је позајмиле, сломиле или је једноставно никада нисте набавиле... У сваком случају, боца вина ће вам сјајно послужити као алтернатива ! wинк Празна илипуна свеједно је. Само, не заборавите да скинете етикете са ње и оперете је детерџентом пре употребе. А можете и једноставно преко теста ставити провидну фолију. 4. Убрзајте сазревање банане у рерни Ако је ваша банана одлична за јело, али не довољно зрела за кување можете је лако учинити баш таквом ! Ставите пек папир на дно тепсије, преко банану у кори, па је неких 30-40мин пеците у рерни загрејаној на 150 степени. Када је банана потамнела, извадите је из рерне, оставите да се охлади и након тога је спремна за коришћење ! 5. Спречите браон шећер да се угрудва тако што ћете убацити парче хлеба Желите да ваш браон шећер остане свеж и растресит дуго након отварања ? Само убаците парче хлеба у посуду у којој га држите. Да, неким чудом хлеб спречава његово згрудвавање. 6. Направите саме браон шећер уз помоћ белог и меласе Меласа је густи тамни сируп који се добија у производњи шећера, цеђењем шећерне трске или репе, а садржи многе минерале и витамине. Звучи помало чудно, али меласа као нуспроизвод у производњи белог, веома нездравог шећера је веома богата нутријентима и здравим материјама. Зашто је то тако? Све здраве твари, одстрањене из белог шећера у коме остају само угљикохидрати остају управо у меласи, зато је смеђи шећер доста здравији јер он садржи више меласе, отуд му и тамнија боја.Помешајте бели шећер са меласом и измиксајте их у блендеру. Добиле сте браон шећер - брзо и лако ! [caption id="attachment_409262" align="aligncenter" width="364"]Фото: amauta.biz Фото: amauta.biz[/caption] 7. Мокре руке за лепљиве намирнице Када кувате са лепљивим намирницама које морају да се формирају прецизне облике помоћу шака то зна да буде јако иритирајуће. Ипак, могуће је без проблема обликовати куглице од лепљиве слатке смесе. Само поквасите дланове и прсте и проблем је решен. 8. Направите необрано млеко уз помоћ регуларног и лимуна Када откријете овај трик више никада нећете морати посебно да купујте необрано млеко. У празну посуду за мерење убаците кашику лимуновог сока и сирћета. Преко сипајте 240мл млека и оставите да одстоји 5мин и након тога сте добили кућно прављено необраон млеко !
Прочитајте још:Сос који топи килограме?!Са ових 10 трикова проверите да ли је мед прави
Извор: Могу ја то сама
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube