Најновије

Шведска: Запаљене три џамије за само недељу дана!

СТОКХОЛМ - Шведска полиција трага данас за барем једном особом осумњиченом да је подметнула трећи пожар у џамији за недељу дана.
Џамија у Упсали (Фото: Википедија)

Џамија у Упсали (Фото: Википедија)

"Неко је бацио молотовљев коктел на зграду", рекао је за шведску новинску агенцију ТТ портпарол полиције у Упсали Торстен Хемлин и додао да џамија у том месту ипак није изгорела. Хемлин је такође навео да су на здању исписане и "неке вулгарне расистичке речи", истакавши да у џамији у тренутку напада никог није било. Полицију у Упсали, четвртом по величини граду у Шведској, алармирао је пролазник који је наводно видео човека како баца запаљив предмет на џамију око 4,30 часова ујутро. "Ово кривично дело је оквалификовано као покушај подметања пожара, вандализам и подстицање мржње", наведено је у саопштењу полиције у ком се позивају евентуални сведоци да дођу и дају исказ. Данашњи напад се догодио само три дана након што је касно ноћу избио пожар у џамији у Еслоеву, на југу Шведске, за који полиција такође сумња да је подметнут, док је на католички Божић пет особа повређено када је молотовљев коктел бачен кроз прозор џамије у Ескилстуни, источно од Стокхолма.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Запаљена сомалијска џамија у Шведској, петоро повређених!Запаљена прва џамија за хомосексуалце!Черчил обожавао ислам – хтео да постане муслиман!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА