Најновије

Отето 170 људи због паљења заставе

ИРАК - Екстремисти Исламске државе одвели су 170 мушкараца из два села на северу Ирака, док су трагали за људима који су запалили њихове заставе, саопштили су званичници.
Застава Исламске државе (Фото: alkul.com)

Застава Исламске државе (Фото: alkul.com)

Неименовани званичник обавештајне службе је у петак рекао да је 170 мушкараца одведено из села Ал-Шаџара и Гариб, у провинцији Киркук, пошто су у тој области запаљене две заставе Исламске државе. "Припадници Исламске државе, који су се довезли са око 30 возила, одвезли су киднаповане људе у центар Хавиџе", оближњег града где имају суд и затвор, навео је званичник. Становник Ал-Шаџаре је рекао да су жене молиле екстремисте да не неуде мушкарцима, а да су припадници Исламске државе навели да ће "истражити случај" и казнити само оне који су одговорни за паљење заставе. Из Гариба наводе да је одведено око 90 људи из тог села, као и да екстремисти трагају за 15 мушкараца који су запалили њихову заставу, пренела је агенција АФП.
Прочитајте још:(ВИДЕО) УЖАС: Ево шта ИСИС ради са отетим женамаДа ли након повлачења САД Авганстан чека напредак или судбина ИракаИрак сумњичи Американце да Исламској држави – док је бомбардују – дотурају оружје
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА