Најновије

ДСС: Зауставити колонизацију Србије

БЕОГРАД - Демократска странка Србије, Покрет Двери и група интелектуалаца потписаће у четвртак програмску декларацију која ће садржати принципе за почетак заједничког политичког деловања.
Санда Рашковић-Ивић (Фото: ЈуТјуб)

Санда Рашковић-Ивић (Фото: ЈуТјуб)

Коментаришући формирање новог опозиционог савеза председница ДСС Санда Рашковић Ивић објаснила је да је то порука српском народу, националној интелигенцији и свима којима је Србија на срцу, да је дошао крајњи тренутак окупљања око идеје очувања Србије и заустављања њене политичке и економске колонизације. „То је могуће само ако се окупимо око принципа попут одбране Косова и Метохије кроз одбрану Устава, противљење уласку у Европску унију и НАТО. Нудимо и другачији концепт економије борбом против приватизације, односно против продаје државних ресурса и предузећа, поготово против продаје земље. Залажемо се и за реиндустријализацију и да се Србија ослони на своје снаге и почне с властитом производњом“, рекла је Санда Рашковић Ивић у изјави Танјугу.
Прочитајте још:Србима забрањено да пуцају на Божић још у 19. веку
Према њеним речима, нови опозициони савез настоји да се бори за бољи живот и стандард грађана, за демократске слободе и принципе, као и за правну државу у којој домаће право има преимућство у односу на међународно. „Наш циљ је обарање овог режима, али уз помоћ народа и с народом“, поручила је председница ДСС додавши да ће декларацију потписати и група интелектуалаца, међу којима су и професорка физике са Универзитета Беркли Јасмина Вујић, академик Коста Чавошки и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА