Најновије

Додик: Република Српска није случајан хир

БAЊAЛУKA - Председник Републике Српске Mилорад Додик изjавио jе данас, поводом обележавања 9. jануара - Дана РС, да jе таj босанско- херцеговачки ентитет своjим постоjањем показао да ниjе "случаjан хир, или дашак ветра нанесен распадом бивше Jугославиjе", већ траjно опредељење људи коjи живе на том простору.
Додик (Фото: ЈуТјуб)

Додик (Фото: ЈуТјуб)

Додик jе новинарима у Бањалуци рекао да ће институциjе Српске учинити све да брзо осмисле и спроведу веома опсежне мере коjе ће додатно стабилизовати таj ентитет, омогућити привредни раст и ново запошљавање. Kазао jе и да jе неопходно да се сви у РС "с новом енергиjом окупе око решавања проблема коjи постоjе", пренела jе фена. "Република Српска jе синоним слободе за српски народ, али и добро место за живот других", нагласио jе Додик поводу Дана РС, након што jе заjедно са председником Народне скупштине РС Недељком Чубриловићем, премиjерком Жељком Цвиjановић и другим ентритетски званичницима одао почаст "заслужнима за стварање РС". Претходно, председник парламента Чубриловић jе изjавио да постоjање РС, као jединственог и равноправног дела Босне и Херцеговине, више нико не може доводити у питање.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Овако навијачи славе Бадње вече – „ПРАВОСЛАВНА АРМИЈА“
И председаваjући Председништва БиХ Mладен Иванић сматра да jе Република Српска данас пребродила своjе кључне изазове и да таj босмаско-херцеговачки ентитет више нико не доводи у питање. "Сада jе на нама да РС економски оснажимо, да се више бавимо економиjом и тиме осигурамо перспективу, посебно младима, jер су они темељ Срспске", поручио jе Иванић коjи jе у сусрет Дану РС положио венце на Споменик палим борцима НOР-а, на Спомен-костурници на Новом гробљу, те на Споменик палим борцима бивше Воjске Републике Српске на бањалучком гробљу "Свети Пантелиjа". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА