Најновије

Немачка: 57 одсто грађана не жели ислам на Западу, Меркелова тражи толеранцију

БЕРЛИН - Немачка канцеларка Ангела Меркел поново је данас позвала на верску толеранцију настојећи да смири тензије које су порасле након терористичког напада на редакцију француског сатиричног магазина "Шарли ебдо" познатог по карикатурама муслиманских лидера.
Ангела Меркел (Фото: Википедија)

Ангела Меркел (Фото: Википедија)

"Ми имамо веома добре односе са великом већином муслимана у Немачкој. Сви су били јасни у својим изјавама о терористичким нападима", рекла је она. "Чинимо све што можемо да људи свих вероисповести - били они Јевреји, хришћани, муслимани или атеисти - буду заштићени на исти начин", закључила је она. Раније данас су објављени резултати анкете који показују да велика већина Немаца сматра да исламу није место у западном свету и да више од половине њих ову религију види као претњу. У истраживању које је обављено у новембру, пре јучерашњег напада на редакцију француског сатиричног недељника "Шарли Ебдо", у коме је убијено 12, а рањено 11 особа, 61 одсто анкетираних Немаца који нису муслимани рекло је да исламу није место на Западу, преноси АФП.
Прочитајте још:Он је осветио Мухамеда у Паризу, џихадиста био педофил, репер и дилер дроге!Европа у страху: Покушај новог терористичког напада у Мадриду?!
Више од половине, 57 одсто, рекло је да осећају претњу од ислама. Четрдесет одсто испитаника је рекло да се осећају као "странци у сопственој земљи" због присуства муслимана, док је 24 одсто казало да би муслиманима требало забранити да се досељавају у Немачку. У Немачкој живи око четири милиона муслимана, а око три четвртине њих су турског порекла. Немачка има укуно 80 милиона становника. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА