Најновије

(ВИДЕО)Зашто овај Новосађанин плива у леденом Дунаву?

Деветнаестогодишњи Новосађанин Дамјан Лукић своје тело покушава да учини издржљивијим на хладноћу тако што по снегу плива у Дунаву.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

У хладном Дунаву почео је плива још у октобру како би се припремио за најниже температуре и временом своје тело учинио отпорним на хладноћу. "Почео сам са хладним тушевима. То није било довољно, па сам у октобру први пут одлучио да запливам у Дунаву. Од тада сам то урадио око 15 пута и постао сам издржљив на хладноћу", каже Дамјан. У води у којој температура једва прелази пет степени целзијуса онуспева да плива више од пет минута. "Углавном у води издржим око шест или седам минута, а мој рекорд износи дванаест минута", додаје Дамјан. Он верује да леп изглед и снага нису све што треба да одликује мушко тело, већ да је потребно да оно буде отпорно на хладноћу, глад и жеђ. За овакав подвиг потребна је озбиљна припрема, а Дамјан упозорава све оне који желе ово да покушају да то не раде без темељних припрема. За сада се навикао на хладноћу, а како каже циљ му је да уколико се Дунав заледи пробије лед и заплива у леденој води највеће реке у Србији.
Прочитајте још:Умро Веља рибар – алас који је спашавао из Дунава док је НАТО рушио мостовеЛазански о масакру у Паризу: Циљ терориста су насловне стране
Извор: 021.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА