Најновије

РУСКИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Напад на "Шарл Ебдо" организовала ЦИА

Руски политички аналитичар Алексеј Мартинов оптужио је америчку ЦИА да стоји иза масакра у редакцији часописа „Шарли Ебдо“ у Паризу. Он каже да није присталица теорија завере али да је сигуран да иза масакра стоји америчка обавештајна служба.
Фото: lifenews.ru принтскрин

Фото: lifenews.ru принтскрин

- Напомињем да је последњих деценија, тзв исламски тероризам - у рукама једнe земље и њене обавештајне агенције, мислим на САД. Сигуран сам да иза догађаја у Паризу, у сваком случају, без обзира да ли су их заиста извели исламисти, стоје Американци. - рекао је експерт. Мартинов је одбацио могућност да је мотив за напад била освета за карикатура пророка Мухамеда из 2008. године. - Шта, пет година гајио планове? То је смешно. Све је то јасно – каже Мартинов. Он каже да се може закључити да је Француска била потпуно неприпремљена за такве манифестације тероризма, а да њене обавештајне агенције нису могле да то спрече. Он је објаснио да Француска, као и друге европске земље, последњих година покушава да поврати суверенитет над својом безбедношћу и да се одвоји од утицаја САД и „свемогућих америчких обавештајних служби које се наводно боре против тероризма“. Експерт је приметио да само два дана пре напада, председник Француске Франсоа Оланд указао на несврсисходност пооштравања санкција Русији и да ови догађаји могу бити повезани. - Ови терористи су обучени у "исламској држави" а чији је то пројекат? Исламску државу је створио САД- каже Алексеј Мартинов. Експерт је позвао европске земље да обнове безбедоносну сарадњу са Русијом, односно да ће Европа са Русијом моћи ефектније да се одбрани од тероризма и хегемоније САД.
Прочитајте још:Погледајте насловне стране листа „Шарли Ебдо“ пред бомбардовање Србије 1999. (ФОТО)ШОК: Руски експерти тврде да је напад у Паризу исцениран!?
Извор: Правда, lifenews.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА