Најновије

Апел 'муслиманске мајке' Исламској држави: "Набијајте их на колац!"

ИСЛАМСКА ДРЖАВА - "Ви ћете да их погубите милосрдним метком? Или ћете да их погубите милосрдним ножем? Набијте их на колац! Набијте их на колац, објавите то на друштвеним мрежама и онда их пошаљите мајкама!", затражила је непозната жена од џихадиста.
"Муслиманска мајка" (Фото: ЛајвЛик принтскрин)

"Муслиманска мајка" (Фото: ЛајвЛик принтскрин)

Када је реч о језивим, варварским методама мучења и убијања, Исламској држави не мањка креативности. Наиме, моћна терористичка организација наставља да се враћа античким методама егзекуције, а један од начина убијања изазвао је многе расправе и стекао статус далеко горег начина убиства од одсецања главе. Видео у којем жена позива Калифа Ал Багдадија да уведе древни ритуал набијања на колац је изашао у јавност, са намером да изазове страх код непријатеља и оних који би могли да им се супротставе. Према речима Валид Шобата, жена представља “глас муслиманских мајки”, тврдећи да је одсецање главе превише милосрдан чин и да неће одвратити нападе на ИД као што су ваздушни напади. Она моли ИД да оживи средњовековни метод који је некада користило Отоманско царство, у одговор на све већи број цивилних жртава, нарочито деце, приликом америчких ваздушних напада. Неидентификована жена апелује на ИД да за прву жртву узме снимљеног јорданског пилота Моаза Касасбеха. "Ви ћете да их погубите милосрдним метком? Или ћете да их погубите милосрдним ножем? Набијте их на колац! Набијте их на колац, објавите то на друштвеним мрежама и онда их пошаљите мајкама!", виче она. Подсећамо да је овај вид егзекуције, према званичним подацима, први пут коришћен у 15. веку. Познати принц Влашке, Влад Цепеш ( Гроф Дракула) за време своје владавине набио је на колац око 20.000 људи, приказујући пробуражена тела усправно и тако направио познату “шуму” лешева.
Прочитајте још:КРВОЛОЧНЕ ЖЕНЕ ЏИХАДА: Испробавале справу за мучење на мајци која је дојила бебу у јавностиВодич за мајке о одгајању „беба џихада“Напад 200 пута крвавији од оног у Паризу: На стотине тела је разбацано по грмљу
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА