Најновије

Москва запретила Америци: Уколико искључимо нуклеарно оружје, у Украјини је све могуће!

МОСКВА- Шеф спољнополитичког комитета руског парламента Алексеј Пушков упозорио је САД: да „може доћи до свега” – ако Вашингтон и Пентагон почну да наоружавају Украјину и у томе оду предалеко.
Русија (Фото: ionwall.ru)

Русија (Фото: ionwall.ru)

Пушков је прецизирао шта мисли под „до свега”,а шта под „предалеко”. Јер, истовремено је подвукао: „Сједињене Државе подржавају партију рата у Кијеву и сву своју финансијску помоћ Украјини усмеравају у јачање њених оружаних снага. САД, осим тога, на све начине сигнализирају Кијев у да од њега очекују одлучна дејства. Још су на чело украјинске владе поставиле Арсенија Јацењука општепризнатог поборника партије рата. Ако Сједињене Државе започну да Украјини директно испоручују наоружање – тада је заиста све могуће. Међутим, не верујем у могућност нуклеарног рата. Уверен сам да је та опасност остала у прошлости”. Пушков се „обратио Америци” поводом упозорења првог и последњег председника СССР, Михаила Горбачова, да би нови велики рат у Европи неизбежно прерастао у нуклеарни.
Прочитајте још: Евакуација украјинских „Киборга“ са аеродрома у Доњецку
Пушков се, иначе, „обратио” и генералном секретару НАТО, Јенсу Столтенбергу, предочивши му да „не стоји добро са појмовима” јер Русију чак назива „савезником” у борби са тероризмом, то претњом. Поручио му је да се определи: да ли је Русија савезник или претња, па додао да је Столтенбергова теза о „руској претњи Европи стопроцентно лажна” Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА