Најновије

Тачи дао дозволу Вучићу да посети Косово

ПРИШТИНА - Заменик премијера и министар спољних послова Косова Хашим Тачи рекао је данас у Тирани да премијер Србије Александар Вучић има дозволу владе у Приштини да посети Косово.
Александар Вучић (Фото: Википедија)

Александар Вучић (Фото: Википедија)

"Посета српског премијера се остварује уз дозволу косовских власти. Није прва нити последња посета. Ове посете долазе после посета косовских министара Београду. Ради се о посети хуманитарног и верског карактера и ми се трудимо да повећамо и интензивирамо међусобне посете и не треба се бојати комуникације", рекао је Тачи. Заменик премијера Косова данас се у Тирани састао са шефом албанске дипломатије Дитмиром Бушатијем. Истичући да не зна тачни програм посете Вучића Косову, Тачи је рекао да српски премијер "има своју, а ми (косовске власти) нашу агенду". "Сигурно има изјава које нам се не свиђају, међутим ми живимо у овом региону и треба да радимо да превазиђемо прошлост и гледамо према будућности", рекао је Тачи.
Прочитајте још:Увертира у нове сукобе: Француска најавила мобилизацију 10.000 војника!Шок за НАТО: Њихова чланица Турска сарађује са исламским терористима!
Вучић сутра треба да отпутује на Косово где ће боравити у Грачаници, Косовском поморављу, Штрпцу и Брезовици. Тачи ће данас разговарати и са премијером и председником Албаније Едијем Рамом и Бујаром Нишанијем. Тачи ће данас у Тирани бити проглашен почасним доктором наука тамошњег Државног универзитета. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА