Најновије

Путин и Мадуро се састали у Москви

МОСКВА - Руски председник Владимир Путин и председник Венецуеле Николас Мадуро "детаљно су разговарали" о ситуацији на глобалном тржишту нафте, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Пријатељски сусрет: Путин и Мадуро у Кремљу (Фото: kremlin.ru)

Пријатељски сусрет: Путин и Мадуро у Кремљу (Фото: kremlin.ru)

Песков није изнео више детаља о састанку Путина са Мадуром, али је агенција ТАСС пренела да је Путин назвао Венецуелу блиским пријатељем и партнером Русије. "Пре него што размотримо питање светске енергетике желим да истакнем да је Венецуела не само наш пријатељ, већ и близак партнер, један од водећих партнера у Латинској Америци", рекао је Путин. Мадуро је рекао да ће Венецуела увек бити на страни Русије. "Желимо да поновимо нашу солидарност са Русима и нашу дубоку веру у вашу способност да радите и да превазиђете актуелну ситуацију", рекао је Мадуро. Он је додао да Венецуела жели да размотри билатералне односе са Русијом заједно са питањима у вези са стабилизацијом природних ресурса. "Партнерство са Русијом је најважније за Венецуелу", рекао је Мадуро након састанка у Москви.
Прочитајте још:Мадуро назвао „вулгарним“ амерички напад на економију РусијеКина шири утицај у двориште САД: Венецуела ће добити новчану подршку од КинезаСаудијска Арабија и Америка у договору обарају цену нафте
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА