Најновије

Руски ракетни мотори крећу пут Америке

Руски произвођач "Енергомаш" испоручиће 60 нових ракетних мотора "РД-181" америчкој компанији "Орбитал сајенсес", пише лист "Известија".
Фото: commons.wikimedia.org/NASA

Фото: commons.wikimedia.org/NASA

Уговор о испоруци 20 ракетних мотора већ је потписан, изјавио је директор "Енергомаша" Владимир Солнцев. Он је додао да су потписана још два опциона уговора, а сваки се односи на по 20 мотора. "Постоји чврст уговор за 20 мотора и већ смо почели да га испуњавамо. Прва два мотора треба да испоручимо у јуну", рекао је Солнцев. "Енергомаш", један од водећих произвођача ракетних мотора у свету, добио је све неопходне државне дозволе за извоз мотора у САД, пренио је ТАСС. Солнцев је рекао да је у уговору прецизирано да мотори "РД-181" не могу да се користе у војним програмима, односно за лансирање војних летелица. Уговор вредан око милијарду долара за 60 мотора обухвата не само трошкове производње мотора, него и услуге попут обуке за лет, инсталирања ракетних мотора и обављања тестова. Солнцев је рекао да је уговор фокусиран на сарадњу у периоду од 15 до 25 година. Мотори "РД-181" биће кориштени за прву фазу лета ракета "антарес", које производи компанија "Орбитал сајенсес".
Прочитајте још:Ниједан Моторолин „Спартанац“ није погинуо током јуриша на Доњецки аеродром (ВИДЕО)Mеркелова против укидања санкциjа Русиjи
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА