Најновије

СКАНДАЛ: Осведочени противник ћирилице на месту директора Народне библиотеке Србије!

НОВИ САД - Политичка организација Трећа Србија је издала саопштење у ком се противи постављању осведоченог противника ћирилице за директора Народне библиотеке Србије.
Фото: Видовдан.орг

Фото: Видовдан.орг

Трећа Србија сматра скандалозном најаву да ће нови вршилац дужности директора Народне библиотеке Србије постати Ласло Блашковић. Народна библиотека Србије би требало да представља један од бастиона одбране српске културе и идентитета, а биће препуштена у руке човеку који је као директор Културног центра Новог Сада одлучио да са ове установе уклони све ћириличне натписе, иако је то супротно Уставу Србије и свим етичким нормама које би требалo да обавезују да неко ко се бави српском културум брани основне вредности на којима та култура почива, каже се у саопштењу. Такође, у својој каријери Ласло Блашковић се истакао и тиме што је наредио да се из већ иштампаног броја часописа Поље исцепа текст српског писца Александра Гаталице, што је случај незабележен још од времена тоталитарне диктатуре КПЈ. Блашковић се истакао и тиме што је на неадекватан начин користио буџетска средства Града Новог Сада, о чему сведочи извештај буџетске инспекције који га терети да је несавесно потрошио пет милиона динара. Све ово нас држи у уверењу да је Ласло Блашковић неадекватна личност за позицију директора Народне библиотеке Србије и позивамо Владу Србије да не дозволи себи овакав скандал, закључују активисти Треће Србије.
Прочитајте још:Ватикан отвара школе по СрбијиРоман о подухвату осуђеном на пропаст и славуСКАНДАЛОЗНО: Годинама смо јели месо цркотина!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА